11.09.2023
Хуманост српских мировњака


Припадници  контингента Војске Србије у  мировној операцији у Централноафричкој Републици посетили су недавно сиротиште „Свети Чарлс“ у Бангију и том приликом уручили  су штићеницима тог сиротишта хуманитарну помоћ.

Српски мировњаци контингента  ВС SRBCON 14, и у мају месецу ове године, организовали су хуманитарну акцију и прикупили средства за сиротиште „Мајка Тереза“ у Бангију.  Поред прикупљених средстава, припадници контингента  ВС су, на велику радост малишана који тамо бораве, уредили и дечије игралиште.

Припадници контингента Војске Србије који су ангажовани у мировној операцији  у Либану, организовали су посету и обилазак базе УНП 9-66 деце и свештеника Салима Асаада из православног манастира Светог Маманта у Дер Мимесу. Том приликом деци је омогућено да бораве у бази, виде средства са којима припадници располажу и проведу слободно време у дружењу са припадницима Војске Србије.

Ангажовањем припадника Војске Србије у оваквим  активностима, осим хуманог аспекта, доприноси се јачању поверења и подршци локалног становништва за задатке које реализују у овој афричкој земљи.