28.04.2015
Генерал Диковић обишао припаднике Војске Србије у мисији на Кипру


General Diković obišao pripadnike Vojske Srbije u misiji na KipruНачелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је јуче припаднике Војске Србије ангажоване у мултинационалној операцији Уједињених нација на Кипру (UNFICYP). У делегацији Војске Србије били су и заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић и командант Прве бригаде Копнене војске бригадни генерал Жељко Петровић.

Обилазак је отпочео у кампу снага УН „Сент Иштван“ у кипарском селу Атијено, где је генерал Диковић разговарао са замеником команданта Сектора 4, који је уједно и командант мађарског контингента на Кипру, и са припадницима Војске Србије.

У бази „Стефан Немања“, у којој је смештен вод Војске Србије, командир вода капетан Марко Марковић реферисао је генералу Диковићу о задацима вода, надлежностима и обавезама у току мисије и организацији живота и рада. Потом је начелник Генералштаба обишао зону одговорности српског вода у Сектору 4.

General Diković obišao pripadnike Vojske Srbije u misiji na KipruУ кампу „Генерал Штефаник“, начелника Генералштаба је дочекао потпуковник Јарослав Битала, командант Сектора 4. У Српском клубу у овом кампу генерал Диковић је разговарао са припадницима српског контингента.

Генерал Диковић је оценио да припадници Војске Србије професионално извршавају све задатке у овој мултинационалној операцији, да су одлично обучени и оспособљени и да својим радом и војничким односом према задацима достојно представљају Републику Србију.

Припадници Војске Србије први пут су упућени у мисију UNFICYP 21. октобра 2010. године. Да сада је у овој мисији било ангажовано 368 припадника Војске Србије, а тренутно је у мисији 46 наших припадника.

Данас ће генерал Диковић обићи припаднике Војске Србије у Либану.