11.03.2015
Признања за српске мировњаке на Кипру


Priznanja za srpske mirovnjake na KipruДодела медаља Уједињених нација поносан је моменат за сваког припадника мировних операција и представља признање за његов допринос стварању и очувању мира у свету. Тако је и у мултинационалној операцији UNFICYP на Кипру, где се, у складу са традицијом, сваке године у зимском периоду одржава церемонија доделе медаља.

Припадницима Сектора 4, церемонија доделе медаља одржана је у кампу „Генерал Штефаник“ у Фамагусти, којој је присуствовало 25 припадника српског контингента. Њима и њиховим колегама, припадницима словачког, мађарског и украјинског контингента, медаље је уручила Лиза Бутенхајм, шеф мисије на Кипру.

Осталим припадницима српског контингента, медаље УН додељене су на Зимској додели медаља, крајем фебруара у Заштићеној зони Уједињених нација у Никозији.

Поред додељених медаља УН, тројици припадника српског контингента су уручене и похвале од стране Команданта снага, генерала Кристин Лунд, као признање за изузетна залагања и постигнуте резултате у обављању дужности током ангажовања у Мултинационалној операцији на Кипру.