09.06.2016
Смена вода за заштиту снага ангажованог у Либану


Вод за заштиту снага који чине 32 припадника Четврте бригаде Копнене војске отпутовао је за Либан где ће наредних шест месеци извршавати задатке у мултинационалној операцији Уједињених нација — UNIFIL.

Испраћају са аеродрома „Цар Константин“ у Нишу присуствовали су командант Четврте бригаде бригадни генерал Зоран Лубура са сарадницима, представници Центра за мировне операције и команде Копнене војске.

Генерал Лубура је припадницима вода пожелео срећан пут и успешну реализацију задатака у мултинационалној операцији.

Вод за заштиту снага, којим ће наредних шест месеци командовати капетан Ивица Бараћ, извршаваће задатке у саставу италијанског контингента.

У поподневним часовима на нишки аеродором слетео је авион са 33 припадника вода за заштиту снага Треће бригаде Копнене војске које су након шестомесечног ангажовања у Либану, заменили припадници Четврте бригаде.

Добродошлицу припадницима вода пожелео је командант Треће бригаде Копнене војске бригадни генерал Миле Јелић. Дочеку су поред представника Треће бригаде, Центра за мировне операције и Команде Копнене војске присуствовале породице припадника вода, многобројна родбина и пријатељи.