10.11.2016
Премијера документарних филмова у Центру за мировне операције


У оквиру обележавања Дана Центра за мировне операције и припреме пете ротације припадника Министарства одбране и Војске Србије за учешће у мировној мисији MINUSCA у Централноафричкој Републици, данас су у Центру за мировне операције Здружене оперативне команде премијерно приказани документарни филмови о учешћу наших припадника у мултинационалним операцијама MINUSCA у Централноафричкој Републици и UNIFIL у Либану.

Присутне је поздравио начелник Центра за мировне операције пуковник др Миливоје Пајовић, наглашавајући значајан допринос припадника Војске Србије миру у свету и стални пораст броја мисија под окриљем УН и ЕУ и наших припадника у њима. Посебна вредност филмова је што уверљиво приказују живот и рад наших војника у сложеним безбедносним условима и мултинационалном окружењу које захтева стручност, пожртвованост и професионалност у извршавању свакодневних задатака.

Премијери су присуствовали и аутори филмова - новинари Биљана Миљић и Владимир Вјештић из Медија центра „Одбрана“, сниматељи заставник прве класе Срђан Грчић и Жарко Пекез и монтажери Душан Милуновић и Марко Драгишић из ВФЦ „Застава филм“.