19.01.2016
Успешан почетак рада новог контигента у ЦАР


Војна болница новог контингента Војске Србије који је ангажован у мировној операцији УН у Централноафричкој Републици (MINUSCA) отпочела је са радом у пуном капацитету.

Претходница контингента, коју је предводио потпуковник др Немања Боровчанин, командант српске Војне болнице, а која је допутовала у главни град Централноафрицке Републике Банги седам дана пре главнине контингента, обезбедила је несметану примопредају дужности и континуитет у раду Војне болнице и целог контингента.

Већ у праскозорје почетка рада нове болнице, у ноћи 17. на 18. јануар, хируршки тим на челу са потпуковником др Гораном Милојковићем, успешно је извршио сложени оперативни захват и у потпуности медицински збринуо египатског војника, који је у болницу довежен са прострелном раном потколенице.

Након завршетка ангажовања прве две ротације у овој сложеној мировној мисији, трећа ротација контингента Војске Србије, коју чине 68 њених припадника, већином војномедицинског особља, наставља са радом тамо где су њени преходници стали, намерни да струком и понашањем достојно представљају Војску Србије и Републику Србију на путу мира у срцу Африке.